Sierra Kiss Me Deadly

Virallinen nimi, kutsumanimi: Sierra Kiss Me Deadly, Medde

Rotu, sukupuoli: shetlanninponi, tamma

Säkä, syntymäaika: 102cm, 2.6.2019 (4 vuotta)

Koulutustaso: ko heB, re 40cm, me -, ye -

Kasvattaja: Scuderia Sierra

Entinen omistaja: Nikki VRL-14085, VRL-14703

Virtuaalitunnus: VH19-017-0348


Suku

1 -polvinen


i. Death Song

ii. Commando EVM ie. Modern Girl EVM

e. Looks That Kill

ei. Helter Skelter EVM ee. Hell On High Heels EVM

Medde on kuvankaunis ja herttainen pikkutamma, jonka kanssa kannattaa muistaa sanonta "moni kakku päältä kaunis". Medde on yleensä ihan kiltti, mutta osaa halutessaan olla varsinainen riiviö, jonka perässä koko suku juoksee. Pieni poni, mutta iso ego.

Hoitaessa Medde on yleensä aika rauhallinen, mutta hyvin utelias. Se tutkistelee mieluusti kaikkea ja sen kanssa saa olla tarkkana, sillä se livahtaa kovin helposti avoimista ovista tilaisuuden tullen. Älä siis jätä karsinan ovea raolleen, jos et halua etsiä ponia ympäri tiluksia. Medde on siinä mielessä kuitenkin mukava, että kiinnisidottuna ja tomeralla komentamisella se ei ikinä tuohuskele ylimääräisiä. Eikä tamma myöskään potki tai pure. Varusteita laittaessa saattaa toisinaan näykkäistä ja luimii usein. Vyö kannattaa satulasta tai valjaista tarkistaa useampaan otteeseen, koska Meddellä on pahana tapana pullistella todella paljon. Taluttaessa voi tarvittaessa laittaa riimunnarun kulkemaan turvan yli, sillä Medde on kovin nopea liikkeissään, jos päättää hyökätä ruohotupsuille.

Ratsuna laiskanpuoleinen ja pilkettä silmäkulmasta löytyy. Medde on toisinaan varsinainen etana, mutta halutessaan sellainen jukuripää, että kokemattomammalla menee sormi suuhun. Medde, jos kuka, tietää kuinka ohjat kiskaistaan ratsastajalta huomaamatta, miten pukitetaan ratsastaja alas, kuinka voi vältellä tehtävien tekoa ja vaikka mitä muuta. Aloittelijoilla kulkee niin kauan hyvin, kun aikuinen on vieressä, eikä sen tarvitse tehdä kuin käyntiä ja ravipätkiä. Jos tammalta kuitenkaan vaatii yhtään enemmän, se heittää mieluusti peräänsä, tehden monta pikkupukkia peräjälkeen. Toisinaan siis Meddelle on kurinpalautus paikallaan. Tarvittaessa poni osaa kulkea oikeinpäin jokaisessa askellajissa, tehdä sujuvat väistöt sekä avot ja vaihtaa laukankin - eri asia on, tekeekö se niin ilman pakotusta. Esteillä Medde ei ole kovinkaan taitava, mutta kiitettävästi se osaa esteet kiertää sekä kieltää. Napakalla ratsastajalla hyppää kuitenkin kelvollisesti. Maastossa kulkee mieluusti ja on aika luotettava, mutta saattaa pelästyä omaa varjoaan ja mennä sen varjolla syömään - perinteinen poni.

Ajettaessa laiska, mutta mukiinmenevä. Ohjaus toimii lähes poikkeuksetta hyvin - mikäli ruokaa ei ole näkyvissä. Medde onkin huomattavasti helpompi ajaessa kuin ratsastaessa. Se ei "pelästy" mitään ja liikkuu jopa ravissa hyvin. Toisinaan vauhtiin vaaditaan raipan avustusta, mutta muuten sopii harjoitteluponiksikin ajoon.


Estehirviö

19.04.2020

Välillä on vain päiviä, kun mietit, miksi ikinä hankit ponin? Ja jos joku väittää, että ei ole, niin hankkikoon Medden päiväksi. Katselin mutaisen tarhan toisessa päässä jököttövää ponia ja kirosin elämääni. Syvällä kokemuksen rintaäänellä tiesin, ettei ponitammani olisi todellakaan tulossa vastaan. Niinpä ei auttanut muu kuin kipittää mutaliejussa...

Medde luimisteli äkäisenä tarhassaan, kun pujotin sille riimua. Oli vähällä, ettei mokoma kalauttanut hampaita käsivarteeni - loppujen lopuksi se kyllä tiesi, että niin ei voinut tehdä. Seuraava vaihe oli aina Medden suosikki: "Liimaan jalkani maahan, enkä todellakaan tule." Lienee turhaa mainita, että moista ongelmaa ei ole iltatallin aikaan....


Medde kilpailee kouluratsastusta jaoksen alaisissa kisoissa

9.5.2020 || Kutsu || heB || 5/40
VIRTUAALIPONI || kuva: vapaasti by AK