Unstoppable

Virallinen nimi, kutsumanimi: Unstoppable, Unski
Rotu, sukupuoli: knabstrup, ruuna
Säkä, syntymäaika, väri: 161cm, 20.4.1998 (21 vuotta), ruunikonkirjava
Koulutustaso: ko heA, re 100cm
Kasvattaja, maahantuoja: tuntematon, Essi Vuorinen (evm)
Entinen omistaja, nykyinen omistaja: Essi Vuorinen (evm), Bella VRL-14703
Virtuaalitunnus: -

Suku

evm

i. tuntematon

e. tuntematon

Unski on perinteinen ratsastuskouluhevonen. Sellainen, joka on jokaisen aloittelijan unelma ja hiemankin kokeneemman painajainen. Sillä on pomputtavat askellajit ja happamat ilmeet - mutta ennen kaikkea kultainen sydän.

Hoidettaessa Unski ei ole kovinkaan tuttavallinen tai innokas, vaan se näyttää lähinnä korvat luimussa -ilmettä ja ärhentelee usein aloittelijoille. Tosissaan Unski ei ikinä ole, eikä ruuna oikeasti pure tai potki - kunhan esittää. Yleensä ruuna kuitenkin kannattaa laittaa kiinni, koska ei kukaan varmasti pidä kiukuttelustakaan.

Ratsuna Unski on niin perinteinen ratsastuskoulun työmyyrä - sillä on pompottava ravi ja laiska käynti. Se voi innostua korkeintaan laukkatehtävistä tunnilla, mutta muutoin toimii samalla tasapaksulla tavalla - kaula pitkänä ja laahustaen. Ruuna ei pukita tai hypi pystyyn, eikä liiemmin pelkää tai kyttää. Sen työmoraali on kuitenkin usein hakoteillä ja tehtävät suoritetaan jotenkin sinnepäin.
Kokeneempien ratsastajien keskuudessa Unski on se hevonen, josta supistaan kauhuissaan. Eihän se osaa mitään ja katso nyt miltä se näyttää. Moni ratsastaja on kuitenkin myöhemmin huomannut, että vanha ruuna on varsinainen opetusmestari. Mitään ei saa ilmaiseksi, mutta palkinto on kaiken työn arvoinen. Parhaimmillaan ruuna nimittäin tekee niin laukanvaihdot kuin vastalaukat että sulku- sekä avotaivutuksetkin.

Esteillä ruuna on aina ollut innokas ja edelleen sen silmiin syttyy kipinää puomien ollessa kentällä. Kun Unskin mittariin alkoi kertyä kakkosella alkavaa kaksinumeroista lukua, ei puomeja liiemmin ole maasta irroitettu. Silti ne pienet kavaletitkin aloittelijoiden kanssa mennään hurjalla ilmavaralla ja pärskinnän saattelemana.
Maastossa Unski on luotettavimpia hevosia. Se ei hötkyile tai pelkää ja voi joskus hyvin harvoin innostua hieman takamustaan heittämään. Ikinä ruuna ei kuitenkaan ole koittanut ketään tiputtaa - kunhan vain näyttää riemuaan.

Päiväkirjamerkinnät, valmennukset...

VIRTUAALIHEVONEN || kuvat: vapaasti by AK